Jeruzalem

BISTVO PRLEKIJE

Jeruzalem

BISTVO PRLEKIJE

ZGODOVINA

Jeruzalem je naselje v Občini Ljutomer. Jeruzalem je razloženo vinogradniško naselje s središčem na slemenu okoli cerkve Žalostne Matere božje iz leta 1652, ki leži v Ljutomersko-ormoških goricah na razvodju med Dravo in Muro. Od Ljutomera, s katerim ga povezuje vinska cesta, je oddaljen 7 km in leži na nadmorski višini 341 m.

ODKRIJTE VEČ

RESORT

Potopljen v mir in tišino narave, je popolna mešanica tradicije in sodobnosti. Več kot dve leti je bil v prenovi in ​​je prvič odprl svoja vrata leta 2022, zahvaljujoč trdemu delu številnih domačih rokodelcev, umetnikov in producentov.

Eleganten sodoben dizajn tega hotela se brezhibno združuje z izpostavljenimi lesenimi tramovi, obokanimi stropi in osupljivo opeko. Dekor, sestavljen iz različnih oblikovanih in tradicionalnih predmetov, ročno izbranih po vsej Evropi, daje hotelu občutek ležerne elegance in prefinjene skrivnosti.

ODKRIJTE VEČ …

POKRAJINA

Jeruzalem je ena najpomembnejših turističnih točk. Ob Marijini cerkvi je nekdaj stala Fischerauerjeva graščina, ki je leta 1907 pogorela, zdaj pa je tu dvorec v katerem je gostišče s 300 let staro obokano kletjo, zraven pa bogat arboretum z eksotami, drevesi, grmovnicami in trajnicami.

ODKRIJTE VEČ …