Restavracija

Restavracija

Kjer tradicija dopušča sodoben navdih

Želimo si, da bi bili naši gostje nenehno presenečeni nad pestrostjo okusov in vonjev, ki prihajajo iz naše kuhinje, ter presenečeni nad tem, kaj vse je mogoče ustvariti s pravo kombinacijo elementov. V središču vseh naših jedi so sveže sestavine, ki jih ponuja naši lokalni pridelovalci. Z dodatkom svežine začimb in dišavnic katere tudi kuhar sam nabere v hišnemrastlinjaku ter to svežino postrežemo našim gostom.

Prlekija ima zelo bogato in raznoliko domačo kuhinjo, ki so jo oblikovale jedi, pripravljene le iz doma pridelanih živil.

Vsakodnevna hrana je bila preprosta, praznični jedilniki pa so bili pestri in zelo bogati. Tradicionalne jedi, ki bi jim lahko rekli kar prave pojedine, so se pripravljale ob vseh večjih kmečkih opravilih, praznikih in posebnih priložnostih.

PRLEŠKA KULINARIKA:

Prleška kulinarika je tudi ena od pomembnih turističnih privlačnosti naših krajev. Gostilne in  turistične kmetije ponujajo te jedi kot svoje hišne specialitete.

Ena od kulinaričnih posebnosti je Prleška tűnka. Gre za najboljše kose svinjskega mesa, brez kosti, kože in površinskih masti. Ko pride iz razsola se pokuha ali popeče ter podimi. Prekajeno meso se da v tünko, tradicionalno so te posode bile iz lesa, tako, da je spodaj plast zaseke, na katero se položi meso, potem spet plast zaseke, itd. Z zorenjem v zaseki, dobi meso poseben okus, ki ga cenijo tako poznavalci gastronomije kot ljubitelji dobre hrane.

NAJPOMEMBNEJE PA JE DA VSA ZGODOVINSKA KULINARIKA DOBI MLAD, SVEŽ, PESTER IN INOVATIVEN PRIDIH NAŠE KUHARSKE EKIPE..

TERASA

Terasa, ugnezdena ob neskončnem bazenu ljubeče obdana s cvetočim vrtom, je popolno mesto za tiste, ki želijo biti z naravo obdani vsak trenutek dneva. Osupljiv pogled na trte in griče bo slikovito ozadje vaših lahkih zajtrka, kosil in okusnih večerij. Sam pogled na vzhajajoče sonce bo še tako zahtevnemu gostu polepšalo dan, napolnilo baterije in mu dalo lepo popotnico v dinamičen dan raziskovanja Jeruzalema.

VINSKA KLET

Naš sommelier je skrbno izbral vina, ki predstavljajo pokrajino, s posebnim poudarkom na doživetju in prizadevanju, da vam prinese najboljše izdelke naših vinarjev ožje in širše regije ter pokrajine Slovenije.

Tudi izbor ekoloških, Bio-dinamičnih in naravnih vin vas bo skupaj z našimi jedmi popeljal na izjemno gastronomsko popotovanje skozi zgodovino Jeruzalema lokalne kuhinje in spremenil preprosto dejanje prehranjevanja v poglobljeno in živo izkušnjo.

BAR

Vinski Bistro-Terasa, ponuja našim gostom čudovit pogled na Jeruzalemske gorice katere so s soncem obsijane, idilična lokacija terase priredi vsak večer v čaroben večer ob pogledu zahajajočega sonca kateri nežno ter elegantno razprostira svojo toplino in svetlobo skozi vinsko trto. Vsako dnevna sveža ponudba dnevnih jedi bo zadovoljila še tako zahtevne obiskovalce. To je popoln kraj za počitek in sprostitev po dnevu, preživetem v raziskovanju Jeruzalema.

ODKRIJTE POKRAJINO