Degustacija vin

Od mnogih stvari, po katerih je znano Pomurje-Prlekija, imajo zagotovo posebno mesto ogledi z degustacijo vin. Proizvodnja vina se od cone do cone zelo razlikuje, kar daje življenje množici različnih okusov in vonjev. Zaradi tega resnično verjamemo, da ima Pomurje-Prlekija vino za vsakogar, a če se res ne morete imenovati »vinoljubec«, lahko še vedno uživate v pogledu na neskončne vinograde in v dobri hrani.

Ugodno podnebje , bogata tla ter strast so predanost njenih vinarjev ključ do ustvarjanja naših harmoničnih in slavnih vin. Za našo vinsko klet smo izbrali najboljše Slovenske naslove. Nekateri so prišli iz svetovno znanih kleti, drugi iz malih, lokalnih proizvajalcev.

Šipon-Si bon

Odkrijte številne obraze Šipona. Ko boste poskusili štiri vina Šipon, ki izvirajo iz različnih področij pridelave, boste opazili, da imajo vsa svoja izvirna okusa in vonja. Opazujte, kako posebnosti tal, minevanje let in sprememba recepture vplivajo na vina Šipon ki dajejo vsakemu od njih povsem individualno bistvo.

Zgodovinski prenos vinske trte Tokaj iz sosednje Madžarske-Šipon na Slovenska tla regije Jeruzalem, je to regijo zapisal v zgodovino in mu dala prepoznavnost na svetovni kulinarični lestvici.

Skrivnost parjenja

Kombiniranje vin je občutljiva umetnost; krhko, a izvrstno ravnovesje med značilnimi in pogosto celo kontrastnimi okusi. S pomočjo štirih vin in treh preprostih tradicionalnih sestavin italijanske kuhinje – olivnega olja, parmigiana in balzamičnega kisa – boste spoznali skrivnosti popolnega užitka vina.