Degustacija vin

Od mnogih stvari, po katerih je znano Pomurje-Prlekija, imajo zagotovo posebno mesto ogledi z degustacijo vin. Proizvodnja vina se od cone do cone zelo razlikuje, kar daje življenje množici različnih okusov in vonjev. Zaradi tega resnično verjamemo, da ima Pomurje-Prlekija vino za vsakogar, a če se res ne morete imenovati »vinoljubec«, lahko še vedno uživate v pogledu na neskončne vinograde in v dobri hrani.

Ugodno podnebje , bogata tla ter strast so predanost njenih vinarjev ključ do ustvarjanja naših harmoničnih in slavnih vin. Za našo vinsko klet smo izbrali najboljše Slovenske naslove. Nekateri so prišli iz svetovno znanih kleti, drugi iz malih, lokalnih proizvajalcev.

Zidanica Malek

Doživite očarljivo zidanico Malek, ki se nahaja sredi naših vinorodnih teras. Več kot 350 let stara zgradba, ki je nekoč služila kot kmetija za predelavo grozdja in vina, ima danes na stežaj odprta vrata za obiskovalce. Pričakujete lahko vznemirljivo zgodbo, izvrstna vina in tradicionalne jedi iz regije.

Puklavec family wines

Družina Puklavec je z vinarstvom in vinsko kletjo v Ormožu povezana že več generacij. Martin Puklavec je leta 1934 prevzel položaj tajnika takrat vinarske zadruge v Ormožu in nato položaj direktorja. Danes s kletjo pod imenom Puklavec Family Wines upravlja njegov sin, Vladimir Puklavec s svojima hčerama, Tatjano in Kristino ter prijatelji.

Verus vinogradi

Verus smo ustanovili trije prijatelji in vinogradniki, Rajko Žličar, Danilo Šnajder in Božidar Grabovac. Združili smo družinske vinograde, znanje in delo ter spomladi 2007 v prostorih nekdanje pekarne opremili vinsko klet. Skupna nam je predanost družinskih tradiciji, saj so že naši starši in stari starši bili tesno povezani z vinogradi in vinom. Verus pomeni pravi, resničen, dejanski, tudi iskren, pristen, nenarejen, pošten, Vselej se zavzemamo za tak odnos do vseh in želimo, da so taka tudi naša vina. S svojim znanjem in natančnim delom v vinogradu in kleti pridelujemo vina, ki resnično izražajo lastnosti sorte, letnika in našega vinorodnega okoliša.

Več o degustacijah vina